Το πραξικόπημα Σόιμπλε θα του γυρίσει μπούμερανγκ;




διαβάζουμε στην efsyn.gr :

Εναντίον της απόφασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) για «πάγωμα» των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μέχρι να εξεταστούν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού τάχθηκαν σήμερα τόσο ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων όσο και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Η στάση της Κομισιόν είχε προαναγγελθεί από άρθρο του επιτρόπου στους Financial Times, με το οποίο εξαπέλυσε επίθεση στο ΔΝΤ προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να είναι αντιμέτωπη με «πολιτικά αδύνατες» απαιτήσεις και υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να παίζονται σκιώδη παιχνίδια με το μέλλον της Ελλάδας.

«Πιστεύουμε ότι η απόφαση που πάρθηκε για την ανακούφιση τους χρέους είναι στιβαρή και δεν κανένας λόγος για να αμφισβητηθεί η συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» επισήμανε ο Μοσκοβισί προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

«Η απόφαση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελήφθη στη βάση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης», πρόσθεσε.

Στο ίδιο κλίμα και η δήλωση του Μισέλ Σαπέν, που εξέφρασε την αντίθεση της Γαλλίας στην απόφαση του ESM και «άδειασε» τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η Γαλλία τάσσεται εναντίον της απόφασης για την αναστολή της εφαρμογής της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος» σημείωσε ο Γάλλος υπ.Οικ. και εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι παρανοήσεις θα αρθούν το συντομότερο δυνατόν».

Ο Σαπέν αμφισβήτησε ευθέως την απόφαση της προεδρίας του Eurogroup να αναστείλει τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζοντας ότι τα μέτρα αυτά είχαν υιοθετηθεί «χωρίς κανέναν όρο».

«Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εφαρμοστούν», επέμεινε υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση αυτή είναι «το πρώτο βήμα εκ μέρους των χωρών του Eurogroup προκειμένου να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα».


Σχόλια